6 mei 2008

Binnen(geen)pretje

Terwijl iedereen aan het feesten was of op het strand lag (er komt een dag dat we iedereen uitlachen, grrr) zijn wij weer wat opgeschoten. Niet echt lekker met dat warme weer buiten (maar echt, er komt een dag...)! Vorig weekend hebben we een deel van het dekbeslag (lieren, geleideblokken en klemmen) verwijderd en de gaatjes gedicht met Watertite (ook wel bekend als smurfenpasta - dank voor de tip, Bas!). Daarna heeft Ascha het dek en de opbouw geschuurd en opnieuw in twee lagen Interdeck antislip verf gezet. Bootje knapt er meteen van op!

Volgend weekend gaat de dieseltank eruit om plaats te maken voor een grotere tank (van 100 naar 200 liter), maar vlak voor de winter had ik de tank helemaal afgevuld om condensvorming in de tank te voorkomen. Terwijl Ascha bovendeks met de schuurmachine in de weer was, heb ik dus met een dieselfilter, carterpompje en jerrycan tankstationnetje zitten spelen. Jerrycan voor jerrycan de diesel uit de tank pompen en overgieten in de auto (die gelukkig ook op diesel rijdt). Heb geloof ik het hele weekend naar de diesel geroken.

Dit weekend hebben we met het mooie weer de mast naar buiten gereden, schoongemaakt en geinspecteerd. De schijven bovenin de mast draaien niet meer - geen wonder dat het hijsen van het meetlint van de zeilmaker zo zwaar ging - en een wantspanner moet vervangen worden, die dingen kosten een klein vermogen. Helaas is de mast ooit in de blank lak gezet, die er aan alle kanten afbladdert. Met een rol ducktape zijn de meeste bladders er afgehaald, en met wat Commandant is de mast weer enigszins toonbaar geworden. Aanvankelijk hadden we het plan de mast opnieuw te lakken, maar dat laten we maar schieten, die tijd hebben we niet. Wel zijn alle lijnen eruit gehaald en de bekabeling en lampjes vervangen. Nu de marifoonantenne nog vervangen, dan is ook dat afgerond. De marifoon zelf is van plek veranderd. Eerst zat die achter de kaartentafel, nu bij de ingang van de kajuit, zodat deze buiten ook te horen en te bedienen is.

Inmiddels is ook het onderwaterschip klaar om in de antifouling (aangroeiwerende verf) gezet te worden. Dat gaat volgend weekend gebeuren. Gelukkig heeft International van alle producten duidelijke handleidingen en beschrijvingen, dat maakt het voorbehandelen een stuk eenvoudiger en scheelt een hoop uitzoekwerk.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.

Reacties

iris 
donderdag 8 mei 16:45 #

Dat nieuwe verflaagje ziet er strak uit hoor!!!

Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties