23 apr 2008

Winker-klaar

Een beetje tegenstrijdig is het wel. Terwijl wij de boot “aftuigen” en klaar maken om uit het water gehesen te worden, lijkt het eindelijk voorjaar te worden, en gaan alle andere bootjes het water in. Onze winterligplaats bij de WV Zierikzee “zit er op”. Na de middag, als er genoeg water staat onder kraan, wordt eerst de mast eraf getakeld zodat deze door de tuiger kan worden geinspecteerd. Dan gaat de boot eruit. Blijft een indrukwekkend gezicht als die drijvende dame zo hulpeloos in de takels hangt. Gelukkig heeft kraanmachinist Ad van Mulder Yachtservice vaker met dat bijltje gehakt (en met het kraantje gehesen) en in no-time staat de boot op de kant. Voordat ze de loods in gaat wordt ze afgespoten en de aangroei valt alles mee, alleen een dikke laag slijm net onder de waterlijn.

Doordat de meeste boten komende tijd het water weer ingaan is er buiten geen plaats maar kunnen we voorlopig binnen in de loods staan. Dat komt goed uit, want dan kunnen we ons komende weken gaan storten op de grote verfklussen; het dek opnieuw in de anti-slipverf en het onderwaterschip opnieuw in de aangroeiwerende verf. De mast krijgt een servicebeurt en nieuwe lijnen, en de nieuwe dieseltank moet er nog in. Genoeg te doen dus. De winter is klaar, en wij zijn winter-klaar.

 

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties