8 mrt 2008

Stroomverdeling

Tijdens het ontwerp van het 12V boordnet meldde ik al dat Victron en Mastervolt zogenaamde DC verdelers in het assortiment hebben opgenomen. Deze verdelers die met zekeringen kunnen worden uitgerust dienen eigenlijk als een soort groepenkast, zodat je het groot electrisch systeem veilig en overzichtelijk kan aanleggen. In de eenvoudigste vorm kosten deze verdelers rond de 400 euro, dus in overleg met mijn zwager, die in de electronica werkt, besloten om deze zelf te ontwerpen en te maken. Materiaalkosten incl zekeringen nog geen 80 euro, arbeidstijd, uhhh, misschien toch beter zo’n Mastervolt doosje kunnen aanschaffen... Het heeft wat zweet (van mijn zwager) gekost, maar het resultaat mag er zijn!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties