9 mrt 2008

Op stroom

Met het regenachtige weer vandaag was het binnen met het kacheltje aan goed toeven. Terwijl Ascha de bilge (ruimte onder vloer waar overtollig water zich verzamelt) schoonmaakt en uitsopt, sluit ik het electrisch systeem weer aan. De stroomverdeler hang ik (voor nu provisorisch) op en sluit de nieuwe bekabeling overzichtelijk aan, waar nodig voorzien van zekeringen.

Met was pas en meetwerk plaats ik de nieuwe hoofdschakelaars onder aan de trap. Een schakelaar voor de motor en ankerlier, en een schakelaar voor de overige apparatuur. In geval van nood kunnen we met de middelste schakelaar de motor starten van de lichtaccu's of de navigatieapparatuur gebruiken op de startaccu.

Als alle bekabeling is aangesloten plaatsen we de nieuwe accu's. Als je het nog niet in je rug had, zou je het wel krijgen! Met ruim 40 kilo per accu hoop ik dat die er voorlopig niet meer uit hoeven!

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties