24 mrt 2008

Vertrekken en plannen

Door een steeds maar witter wordend landschap rijden we zondag naar Enkhuizen. Daar werd, door het maandblad Zeilen, de Vertrekkersdag georganiseerd voor mensen die langer dan een jaar met hun boot op reis gaan. Na een korte introductie en voorstelrondje konden tijdens het forum de vertrekkers-in-spe hun vragen kwijt aan vertrokkers (thuiskomers) en scheepsexperts. Leuk is dat iedereen dezelfde vragen heeft. Of het nu gaat over administratieve zaken (in- of uitschrijving, verzekeringen, en vaardocumenten),  communicatie (kortegolf-zenders, satteliet telefoons, internet onderweg), veiligheid (piraterij, vuurwapens, preventie), energiegebruik of bevoorrading. Aan de ene kant erg leuk om te horen dat iedereen daar zijn eigen keuzes in maakt, aan de andere kant blijft het te oppervlakkig voor concrete antwoorden.

En terwijl het buiten steeds witter wordt, worden wij lekker gemaakt met foto´s van bootjes in mooie baaien met witte stranden en palmbomen, en gaan de discussies over zonnetenten, zonnepanelen en tropische bestemmingen. Tussen de koffie en de borrel door is de foto gemaakt van alle vertrekkers van de lichting 2008, die in het mei nummer van Zeilen zal staan, dat traditioneel in het teken van “vertrekken” staat.

Vandaag hebben we ons gestort op de routeplanning (ook al lijkt drie jaar lang, je moet wel plannen omdat onze reis sterk seizoensgebonden is, maar daarover later meer op een aparte pagina op deze site) en de vertrekdatum bepaald op 15 juli. Ook hebben we de enorme stapel kaarten en pilots uitgezocht die we van Ronald en Bea (vertrokkers uit 2002) van de Vijla hebben gekregen. Het blijft merkwaardig dat het wit ziet met Pasen, en dat terwijl je met de kaarten van de Caribbean op schoot zit...

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties