2 dec 2007

Zeilen en puzzelen

Afgelopen weekend besteed om alle spullen en zeilen aan boord eens rustig uit te zoeken. Aan zeilen geen gebrek. Naast het overjarige grootzeil, de gescheurde genua 3 en een kevlar en mylar genua 1, vinden we nog een genua 2 en twee spinnakers en een "big boy". Na wat zoeken blijkt dit zeil vroeger op zeegande jachten te worden gebruikt, en werd naast de spinnaker gehesen om het rollen tegen te gaan. Binnenkort eens kijken hoe dat gaat...

De kussens en de spinnakers gaan mee naar huis, zodat ze kunnen drogen. En in de winter kunnen die beter thuis liggen dan aan boord. Voordat we naar huis gaan, maak ik nog een aantal foto's van spullen die aan boord liggen, maar waarvan ik geen idee heb waarvoor ze dien(d)en. Ik stuur een mailtje naar de vorige vorige eigenaar, misschien kan die ons helpen de puzzelstukjes in elkaar te passen.

Comment Notification Subscription

You have been unsubscribed from email notifications for any future comments to this post.
Reacties zijn gesloten

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties