24 jun 2008

Uitverkoop

Afgelopen weken stonden in het teken van verhuizen, opslaan en uitverkoop van alle spullen die we niet kunnen bewaren of opslaan. Inmiddels kamperen we in een leeg huis, met twee campingstoeltjes en en -tafeltje en liggen er nog een paar matrassen op de grond waar we op slapen.

Helaas kunnen we onze auto niet bewaren of opslaan, dus ook die staat te koop. Mocht je interesse hebben of iemand weten die geinteresseerd is in een nette Audi A3 Ambition 1.9TDI 100PK/74KW, laat het dan even weten.  

8 jun 2008

Wax-in, wax-out

Vamorgen bij Marion en Ton den Breejen van NauticTech de belettering voor de boot opgehaald. Als kers op de taart kregen we ook nog twee t-shirts mee met “Sailing Live” erop, erg leuk!
Werden we eerst “die mensen van de BZN” (boot, of Baltic, zonder naam) genoemd, nu staat dan eindelijk de echte naam en thuishaven achterop de spiegel. Met wat geduld, afwassop en een timmermansoog zaten de letters er zo op. Voor de Dikke Toren, op het logo van de WV Zierikzee, zoeken we nog een plekje.

Na het letters plakken heeft Ascha als een volleerd Karate-Kid “Wax-in, Wax-out” de romp eerst geheel ontvet en daarna in de twee componenten was gezet.  Terwijl andere bootklussers zich afvroegen of er een zeehond (na de keelpijn hoest ik me nu een ongeluk) aan boord was, zat deze Mr. Miyagi gaten in ons nieuw geschilderde dek te boren voor de valstoppers, -geleiders en klemmen.

Overigens komen wel steeds beter in de kleren te zitten. Vorige week haalden we onze nieuwe set zeilen op bij Willem Garschagen van Quantum Sails. Net als vele anderen was het ook hem opgevallen dat we in het Zeilen vertrekkersnummer stonden. Maar als een zeilmaker met oog voor detail viel het hem op dat ik op de ene foto met een Gaastra shirt, en op de andere foto met een North Sails shirt stond afgebeeld. En op mijn reactie “en wat ga jij daar aan doen?” kwam Willem met twee Quantum t-shirts aanzetten. Nu zo snel mogelijk die schuit in de plomp en die paal erop, dan kunnen we onze t-shirts en de nieuwe zeiltjes proberen!

6 jun 2008

Ziek van

Je hebt soms van die dagen dat je denkt: waar begin ik aan. Vanochtend werd ik wakker met een vervelende keelpijn. Waarschijnlijk als gevolg van de afnemende weerstand na het vele klussen, harde werken en stressen om het huis leeg op te leveren, eind deze maand. Enigszins koortsig zat ik vanmiddag bij de tandarts in de stoel, die twee plekjes zag die hij toch graag even wilde behandelen voordat we van wal steken, half juli.
Naderhand nog even naar de boot, kijken hoe we de net opgehaalde Sea-Me aan de mast kunnen bevestigen. De Sea-Me is een soort van radar detector, die het ontvangen radarsignaal versterkt terug stuurt, zodat we duidelijk worden waargenomen op radarbeelden. Daarnaast waarschuwt de Sea-Me met een visueel en audioalarm dat er een radarsignaal gedetecteerd is en (dus) scheepvaart in de buurt is. Natuurlijk past ook dat de Sea-Me niet in een keer, eens kijken wat we daar voor slimme truuk op kunnen bedenken om deze hoog in de mast te bevestigen..

Dan eind van de middag naar huis, en “alle muizen verzamelen”. Alle speelmuizen gaan in de tas, de brokjes en krabpaal in de auto en onze poes Muis in de reismand, op naar de adoptieouders. Lang hebben we erover getwijfeld, wel mee of niet mee, maar uiteindelijk hebben we besloten om Muis niet mee te nemen op reis. Elke keuze heeft zo z’n consequenties, maar dit is wel de minst leuke kant van ons reisplan. We troosten maar ons met de gedachte dat er geen betere adpotieouders zijn dan Tom en Eveliene.
Maar af en toe heb je van die dagen, dan ben je er ziek van...

Welkom op Sailinglive.nl

In de zomer 2008 vertrokken we voor een reis met onze zeilboot Live, een Baltic 39 uit Zierikzee. Langs de westkust van Europa zeilden we naar het zuiden om vervolgens de Atlantische oversteek te maken naar de Caribbean, waar we een jaar lang hebben rondgezeild. Daarna ging het via Cuba naar de Verenigde Staten. In mei 2010 zeilden we de Oosterschelde weer op een keerden na duizenden zeemijl weer terug in onze thuishaven.

Laatste reacties